Werk geveild uit Goudstikker- collectie

Het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg veilt morgen een schilderij van de joodse kunsthandelaar Jacques Goudstikker. Het gaat om een werk dat is toegeschreven aan David Teniers de Jonge (1610-'90). Het doek moet tussen de 30.000 en 50.000 gulden opbrengen. Enkele jaren geleden kwam de collectie-Goudstikker in het nieuws omdat diens erfgenamen schilderijen terugeisten van de Nederlandse Staat. De Duitse rijksmaarschalk Hermann Goering had tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot aantal kunstwerken uit de collectie gekocht voor een fractie van de werkelijke waarde. Het doek van Teniers komt uit de nalatenschap van de Belgische minister L. Major. Volgens J. Kuijpers van het Zeeuws Veilinghuis was het vrijwel zeker al verhandeld voordat Göring de hand op kunstwerken van Goudstikker legde.