Veronica, SBS6 uiteen

De vereniging Veronica gaat niet samen met SBS het tv-kanaal V8 vormgeven. Het was de bedoeling dat deze zender vanaf september Veronica zou heten. Ook de samenwerking op radio-gebied en met Veronica's omroepblad en website gaan niet door.

Dit heeft het mediaconcern SBS gisteravond bekend gemaakt nadat de verenigingsraad van Veronica zich niet kon vinden in de financiële afwikkeling van de beoogde joint venture. Het voornaamste breekpunt betrof volgens een woordvoerder van SBS het bedrag dat Veronica zou inbrengen. De door SBS voorgestelde ongeveer 30 miljoen gulden elk, de helft van de overnamekosten van Fox8, werd door de vereniging te hoog gevonden. Men was van mening dat de naam Veronica enkele tientallen miljoenen guldens waard was. SBS vond dat de waarde van het door haar ingebrachte pakket aan films en tv-series daar voor belangrijk deel tegen op woog.

SBS en Veronica hebben sinds november onderhandeld.