Scolari volgt Leão op als bondscoach geplaagd Brazilië

Luiz Felipe Scolari is de nieuwe bondscoach van het Braziliaanse voetbalelftal. Scolari (52), momenteel trainer van Cruzeiro, is de opvolger van Emerson Leão, die maandag werd ontslagen na de teleurstellende prestaties bij het toernooi om de Confederations Cup. Brazilië verloor in de troostfinale van Australië.

`Felipão' Scolari, eerder werkzaam bij onder meer Gremîo en Palmeiras, is de derde bondscoach in minder dan een jaar. Oud-doelman Leão was slechts acht maanden in functie. Het voetbalmaffe Brazilië verkeert in een crisis, nu de vice-wereldkampioen moet vrezen dat het plaatsing voor de WK-eindronde misloopt. Zes speelronden voor het einde van het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi bezet Brazilië de vierde plaats. De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, volgend jaar in Zuid-Korea en Japan.