Roze Zaterdag zonder pedofielenvereniging

Pedofielenvereniging Martijn mag niet meedoen aan Roze Zaterdag die 30 juni in Rotterdam wordt gehouden. Dat heeft de organisatie van het homofestijn gisteren besloten. Deze week weigerden de Nederlandse Politiebond en een kindertheatergezelschap aan de dag deel te nemen omdat ze niet in verband gebracht wilden worden met pedofielen.

Daarop ontving de organisatie van Roze Zaterdag verschillende telefoontjes waarin werd gedreigd de leden van Martijn met knuppels te lijf te gaan als ze aan de informatiemarkt zouden deelnemen.

De organisatie zegt het te betreuren dat Martijn niet op de informatiemarkt aanwezig zal zijn, omdat het een legale vereniging is. ,,Maar het moet duidelijk zijn dat wij ons van iedere vorm van seksueel misbruik distantiëren.''

De vereniging Martijn, die streeft naar wettelijke en maatschappelijke acceptatie van `ouder-jongerenrelaties', wilde zich aanvankelijk niet vrijwillig terugtrekken. Een woordvoerder zegt teleurgesteld te zijn in de beslissing van de organisatie. ,,Wij propageren geen seks tussen volwassenen en kinderen, wij willen alleen discussiëren over dit onderwerp.'' De woordvoerder is bang dat deze ,,morele paniek'' over pedofilie leidt tot ,,wanhoop'' bij de degenen die seksuele gevoelens hebben voor kinderen.

Vorig jaar had Martijn tijdens Roze Zaterdag een stand op de informatiemarkt, waar folders en het verenigingsblad OK Magazine konden worden verkregen.