Zonnemolen Hoek van Holland

De zonnemolen van architect Erick van Egeraat wekt zonne- en windenergie op en moet vanaf 2003 een toeristische attractie worden op de nieuw te bouwen boulevard van Hoek van Holland. De zestig meter hoge toren met wieken van veertig meter lang wordt, als de plannen doorgaan, gebouwd op een enorme vloer van zonnepanelen – enkele duizenden vierkante meters groot. Volgens Hans Hill, initiatiefnemer van het project, kan de molen duizend huizen van stroom voorzien. De kosten van de molen, zo'n tien miljoen gulden, moeten worden terugverdiend met de verkoop van toegangskaarten. ,,Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht. Als je op de trappen loopt draaien de wieken om je heen'', aldus Hill. Eind dit jaar beslist de gemeente of de zonnemolen die Volker Wessel Stevin moet gaan bouwen er komt.