Sampras legt zich neer bij eind van zijn heerschappij

Pete Sampras heeft zich neergelegd bij het einde van zijn heerschappij. ,,Ik denk dat het tijd wordt dat iemand anders de macht in handen neemt'', zegt de Amerikaanse tennisser in een vraaggesprek met de Engelse krant The Guardian. ,,Begrijp me niet verkeerd, ik heb een prachtige tijd aan de top gehad, maar het heeft wel zijn tol geëist. Ik ben in de positie geweest dat alles gericht was op tennis. Ik weet niet of die tijd ooit nog zal terugkomen. Tennis is nog steeds belangrijk, maar gaat niet meer voor alles.''

Sampras regeerde in de jaren negentig het tenniscircuit. Hij was van 1993 tot 1998 de nummer een van de wereld. Nooit eerder heeft een tennisser deze positie zoveel jaren achter elkaar in handen gehad. Vorig jaar schreef hij met zijn dertiende grandslamtitel op Wimbledon opnieuw geschiedenis. Dit jaar maakte hij nog weinig indruk.