Ziekenhuis-CAO

In het artikel `De hoge prijs van de ziekenhuis-CAO'(NRC Handelsblad, 8 juni) wordt beweerd dat de nieuwe CAO voor ziekenhuispersoneel ten koste zal gaan van de hulp aan de patiënt. Die vrees zal ongegrond blijken, als je de zaak van een andere kant bekijkt. Als het ziekenhuispersoneel, zoals vermeld wordt in het artikel, er 50 procent meer erbij krijgt aan salaris dan gemiddeld in andere CAO's, kan dit een wervende invloed hebben op nieuw aan te trekken arbeidskrachten. Zo kan het personeelstekort wellicht worden teruggedrongen en behoren patiënt-onvriendelijke maatregelen zoals beddenreductie, opnamestops en lege operatiekamers tot het verleden. Ook de inkomsten van de ziekenhuizen zullen uit de rode cijfers blijven, en de hoge werkdruk kan weer genormaliseerd worden.

    • Marijke Overkamp-Wichhart