Vertraging bij verkoop van tijdschriften VNU

De verkoop van de tijdschriften als Libelle en Margriet van uitgever VNU heeft vertraging opgelopen. De veiling van de bladen is volgens een woordvoerder naar verwachting in juli rond in plaats van een maand eerder. De vertraging is volgens een woordvoerder ontstaan doordat boekenonderzoek en presentaties van het VNU-management aan potentiële kopers meer tijd vergden dan verwacht.

De tweede biedingsronde van de veiling staat op het punt af te lopen. Er blijven dan enkele partijen over die een definitief bod mogen uitbrengen. Het is nog onduidelijk hoeveel partijen daartoe overgaan. Op geruchten dat de Amerikaanse uitgever Hearst samen met het Russische Independent Media en zakenbank ING Barings een bod voorbereiden, gaat het uitgeversconcern niet in.

VNU verkoopt het bedrijfsonderdeel tijdschriften, met een totale oplage van 375 miljoen, om de aankoop van de Amerikaanse marktonderzoeker AC Nielsen te financieren. Deze Amerikaanse marktonderzoeker kostte 2,3 miljard dollar (5,7 miljard gulden). VNU heeft de overname gefinancierd met leningen.

Volgens de woordvoerder kost het uitstel niet extra veel geld aan rentekosten. ,,We betalen langer rente, maar de inkomsten uit de tijdschriften vangen dit met gemak op.''