Te koop

Stof in de muur

Allaway, centraal stofzuigersysteem. Slang, steel en borstel van de stofzuiger worden aangesloten op speciaal geïnstalleerde zuigpunten in de muur. Via een buizenstelsel wordt het stof afgevoerd naar een plek buiten de woning. Prijs vanaf ongeveer 2.500 gulden voor een basissysteem met drie zuigcontacten. Meer informatie, Hugro Technics, (055) 521 44 02.

In een modern huishouden wordt, als het aan Allaway ligt, niet langer met een stofzuiger op wieltjes gesleept. Een centraal stofzuigersysteem is handiger. ,,En daar komt bij dat de lucht niet in de woning wordt teruggeblazen. Het huis is dan ook veel schoner. Het systeem is dus ook geschikt voor mensen die last hebben van astma of allergie', zegt L. Burgering van importeur Hugro Technics.

Volgens de importeur is het systeem ook geschikt om in bestaande woningen in te bouwen. ,,We komen dan wel even kijken om te zien hoe je het systeem het beste weg kunt werken. In kantoren kun je bijvoorbeeld denken aan systeemplafonds.'

Evina de Graaf, hoofdredacteur van het vakblad Huishoud Elektro vraagt zich af of het systeem wel zoveel gemakkelijker is dan een gewone stofzuiger. ,,Je loopt immers wel met een hele lange slang te slepen. Het gaat volgens mij dan ook om een hele kleine markt. Ik ken dit specifieke systeem niet, maar het klinkt alsof er inmiddels wat verbeteringen zijn aangebracht ten op zichte van een jaar of tien geleden toen de eerste centrales stofzuigsystemen op de markt kwamen. Ook de prijs is aanzienlijk lager dan toen.'

Big baby brother

Baby Cam, een draadloze camera waarmee je over familie en huis kan waken. Verkrijgbaar bij computerretailzaken voor 499 gulden. Meer informatie op www.microterra.com, of (0321) 337 645.

Big Baby Brother. Met de Baby Cam kan je van afstand over de wieg van je kind waken. De beelden zijn te volgen op de televisie en op te nemen via de video. De kleine lichte gele camera is makkelijk te installeren op een stevige driepoot en wordt geleverd met de nodige kabels, adapter en ontvanger. De maximale afstand tussen de camera en de ontvanger bedraagt 45 meter en de kleurbeelden worden vergezeld van geluid, dat via een ingebouwde microfoon binnenkomt. Door de ontvanger rechtstreeks in de televisie te pluggen verschijnen de beelden `live' op het scherm.

Betekent dit het einde van de babyfoon? ,,Het is moeilijk te zeggen of het een verbetering is ten opzichte van de babyfoon', zegt Ilonka Post van Prenatal Nederland, ,,Ik vraag me af of je constant naar de beelden van je kind gaat zitten kijken. De babyfoon zorgt voor een gemak op de achtergrond en lijkt me dan ook een betere oplossing dan een camera.'

De Baby Cam kan naast de babykamer ook op andere plekken in en rond het huis geplaatst worden, zodat buiten spelende kinderen in de gaten kunnen worden gehouden. Ook in het bedrijfsleven kan de Baby Cam voor een wakend oog zorgen in de winkel, magazijn en parkeergarage.

Draagbare cd-writer

De Digital Relay CRX10U-RP is een draagbare cd-rewriter-drive, die ook als cd- en mp3-speler fungeert. Prijs: ƒ1.034,11.

Voor nieuwe muziek hoef je niet meer per se cd's van je vrienden te lenen. Je neemt gewoon je eigen cd-(re)writer mee op bezoek zodat je zelf de muziek opneemt die je wilt hebben. Op de terugweg kan je de zojuist gemaakte opnames beluisteren op hetzelfde apparaat. Voorzien van een plug-and-play USB-interface kan je de Digital Relay aansluiten op Windows en Macintosh-computers. De draagbare drive wordt vergezeld van de nodige software, zodat naast het maken van eigen muziekcd's, digitale beelden kunnen worden bewerkt en systeemback-ups kunnen worden gemaakt. Niet aangesloten op een computer is de Digital Relay een schokbestendige audio-cd-speler, waarop ook cd's met mp3-opnames kunnen worden beluisterd. Het draagbare apparaat wordt geleverd met de nodige accessoires zoals een oplaadbare batterij, goed voor twee uur opnemen en 2,5 uur afspelen, een ac-adapter en netsnoer, een multimediapakket en een usb-kabel.

    • Renske Schriemer