Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Laten we het maar weer eens hebben over de Tommie Simpson- trofee. Hoe gaat het in die wereld? RSR13 schijnt een van de nieuwe wondermiddelen te zijn in de edele wielrensport. Een soort super-EPO. Het wordt normaal gebruikt bij mensen met een hersentumor. Nog steeds dus. Alleen dood- en doodzieke types krijgen het toegediend. Nog steeds dus.

Hein Verbruggen doet nog een montere poging om de renners te verdedigen door tekeer te gaan tegen de manier waarop er wordt gecontroleerd. De controles zijn volgens hem te onverwachts. Wat wil Hein? Dat de heren weten hoe laat en waar de politie binnenvalt?

Ooit sliep ik in een Frans hotel, waar ook een paar wielerploegen waren ondergebracht. Heel naïef dacht ik toen dat die renners zo ongegeneerd snurkten omdat ze zo moe waren. Pas jaren later begreep ik dat het niet om de coureurs, maar om de pruttelinfuusjes ging. Ik herkende het geluid tijdens een verdrietig bezoek aan een intensive care.

Een van de meest voorkomende bijverschijnselen van de gebruikte hulpproducten? Hartritmestoornissen. Daarom is het zo mooi dat onze staatssecretaris, die volgend jaar deze koersende apotheek zonder recepten gaat subsidïeren, Vliegenthart heet.

Waarom Nederland de Giro financieel gaat helpen? Op het gebied van drugs hebben wij een naam hoog te houden. We zijn internationaal gezien de absolute nummer 1 als het gaat om gebruiken en gedogen. Volgens de gemiddelde Fransoos wordt de cocaïne bij ons per pizzakoerier thuisbezorgd. Dat was voor de Italianen een mooie reden om de volgende Giro vanuit Groningen te laten vertrekken. Dat is namelijk de stad waar je alles op elk uur per kilo kunt krijgen. Dus is het voor Groningen een prachtige promotie. Gironingen! De Nederlandse overheid subsidieert dat zelfs graag. De Giro vanuit Groningen? Maar Groningen ligt toch niet in Italië? Groningen ligt toch in Groningen? Het is heel simpel: iedereen is al jaren de weg kwijt.

    • Youp van ’t Hek