Massaal gevecht in Tilburg-Zuid

In de Tilburgse wijk Groenewoud heeft zich gisteravond een massale vechtpartij voorgedaan. Enkele mensen moesten zich in het nabijgelegen Sint Elisabethziekenhuis laten behandelen wegens messteken of een hoofdwond.

De moeilijkheden ontstonden bij het vallen van de avond aan het Pater van den Elsenplein - Tilburg-Zuid - waar door de winkeliersvereniging en de voetbalvereniging een braderie was georganiseerd. Naar verluidt begon er een vechtpartij aan de biertap op het parkeerterrein voor het winkelcentrum toen een Tilburger verhaal ging halen omdat zijn vrouw door een andere man werdlastiggevallen. Vervolgens begon een gevecht waar ruim honderd mensen zich mee bemoeiden.

Het was voor het eerst dat de braderie werd gehouden. Volgens een van de initiatiefnemers van het feest, Peter Luijten, werd met de festiviteiten juist beoogd ,,het plein in de lift te zetten''. Veel bewoners in deze volksbuurt zouden het gevoel hebben dat door de relatief grote instroom van allochtonen hun buurt niet langer de oude is.

Door de Stichting samenlevingsopbouw Groenewoud worden in een tiental straten rondom het plein activiteiten georganiseerd om te zorgen dat de bewoners elkaar juist weer wat beter leren kennen. Gemeentelijk opbouwwerker Seth Blanjaard spreekt over ,,een in doorsnee goede buurt'' waar allochtonen juist redelijk goed geïntegreerd raken.

De politie was vanochtend nog bezig met een buurtonderzoek, Gisteravond trok een team van zo'n twintig agenten zich terug om te voorkomen dat de vechtpartij zou escaleren. De ME hoefde niet te worden ingezet. Nog voor middernacht was het weer rustig.