Zeist sluit winkel na ruzies bij verkoop

Discounter Scapino heeft gisteren de deuren moeten sluiten van een filiaal aan de Slotlaan in Zeist. Dat gebeurde op last van loco-burgemeester W. den Heyer van de gemeente.

De loco-burgemeester wil met de maatregel een einde maken aan de ongeregeldheden rond het filiaal, dat speciaal geopend is om restpartijen kleding en schoeisel tegen stuntprijzen te dumpen.

Het ging voor het eerst mis op 29 mei, toen een grote groep kooplustigen voor de deur van de vestiging met elkaar en met de politie slaags raakte. De politie moest optreden, nadat er incidentjes onder de bezoekers waren ontstaan. De irritatie ontstond volgens de politie omdat het personeel de massaal opgekomen klanten niet snel genoeg kon helpen. De winkel werd op last van de politie korte tijd gesloten.

De afgelopen week moest de politie opnieuw ingrijpen. Vooral op donderdag liep het uit de hand. Toen begon geïrriteerd publiek, ongeduldig door het wachten, met dranghekken te gooien. Wat loco-burgemeester W. den Heyer betreft, mag de zaak woensdag weer open, op voorwaarde dat het afgelopen is met de rijen wachtenden voor de deur.

Bedrijfsleider A. Chenan van het filiaal van Scapino weet nog niet welke maatregelen hij moet nemen om dat te voorkomen. Hij is niet blij met de sluiting, maar ziet er wel een positieve kant aan. Chenan hoopt dat het publiek begrijpt dat als het weer mis gaat, het onmiddellijk afgelopen zal zijn met de stuntverkoop in het filiaal. Overigens zou de vestiging in Zeist toch al in juli dichtgaan.