`Rexach blijft hoofdcoach FC Barcelona'

De namen van Hector Cuper, Carlos Bianchi, Arsene Wenger en Ronald Koeman circuleerden nadrukkelijk bij FC Barcelona, maar interim-coach Charly Rexach is volgens voorzitter Joan Gaspart ook komend seizoen de hoofdtrainer van de club. De Catalaan, oud-speler van Barça en jarenlang de adjudant van Johan Cruijff, geniet het vertrouwen van Gaspart. Zei Gaspart.

,,Charly kent als geen ander de club, de sentimenten en gevoelens van de mensen bij de club en hij heeft de capaciteiten hoofdtrainer te zijn'', verklaarde de voorzitter in een officieel statement. Barcelona benaderde wel Cuper, maar de Argentijnse succestrainer bedankte voor de eer.

Rexach loste in april de ontslagen Serra Ferrer af. Sindsdien gaat het niet veel beter met de ploeg. Barcelona staat vijfde in de Primera Division met nog een kleine kans op de Champions League.