Palestijnen, Israël trachten bestand te bestendigen

Onder Amerikaans toezicht zijn Israëlische en Palestijnse veiligheidsfunctionarissen gisteren bijeen geweest om het wankele staakt-het-vuren in het conflict tussen de twee gemeenschappen te bestendigen. De hoofden van de Israëlische en Palestijnse geheime dienst spraken elkaar in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever in gezelschap van de directeur van de Amerikaanse geheime dienst CIA.

Het was niet meteen duidelijk of er concrete maatregelen zijn afgesproken. Tegelijk voerde de Amerikaanse speciale afgezant William Burns gesprekken met de Palestijnse leider Yasser Arafat en de Israëlische premier Ariel Sharon. Ondanks het staakt-het-vuren, dat van kracht is sinds een Palestijnse zelfmoordaanslag op een disco bij Tel Aviv, waarbij 20 doden vielen, werden gisteren een Israëliër en drie Palestijnen in afzonderlijke gewapende incidenten gewond.