McVeigh bereid straf te ondergaan

Timothy McVeigh, veroordeeld tot de doodstraf wegens de bomaanslag in Oklahoma City in 1995, gaat niet in beroep en is bereid zijn straf maandag te ondergaan. McVeigh had uitstel van executie gevraagd om zijn advocaten tijd te geven achtergehouden documenten in te zien. Dit verzoek werd werd woensdag door de rechter afgewezen.

De executie van McVeigh in de federale Terre Haute gevangenis in Indiana is vastgesteld op 11 juni, nadat een eerdere datum in mei door de Amerikaanse minister van Justitie was verschoven toen bleek dat een aantal documenten niet ana de verdediging ter beschikking was gesteld. De executie van McVeigh wordt de eerste door de Amerikaanse federale overheid sinds 1963. Bij de bomaanslag, de zwaarste terroristische aanslag op Amerikaanse grondgebied ooit, kwamen 168 mensen om het leven.