`Leefbaar Nederland: drie zetels'

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden worden gehouden, krijgt de nieuwe politieke partij Leefbaar Nederland (LN) ten hoogste drie zetels. Dat blijkt uit een peiling van het bureau Interview in opdracht van het tv-programma NOVA. Volgens die peiling stemt 91 procent niet op LN, en 9 procent misschien. Dat laatste zou overeenkomen met een `potentieel' aan zetels van veertien. Van dat potentieel zijn volgens de peiling drie zetels haalbaar.

Volgens Jan Nagel, voorzitter van Leefbaar Nederland, blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Volkskrant dat het potentieel nog groter is. De partij stelt zichzelf als norm dat die tien zetels moet halen bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Als die grens niet wordt gehaald, stappen de bestuursleden op, aldus Nagel.