Potterhoekje

Dief steelt Potterboeken bij uitgever

MET EEN STERKE glassnijder heeft een dief in de nacht van afgelopen dinsdag op woensdag ingebroken in het kantoor van de Nederlandse Potter-uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. Alleen de vier Harry Potterboeken met een dikke kaft die voor de etalageruit stonden, zijn gestolen. Andere boeken liet de dief voor de ruit staan. ,,Het is ongelooflijk,'' vertelt een geschokte Elsbeth Louis van de uitgeverij, ,,want het is heel dik glas. Daarin heeft de dief precies een gat gesneden waardoor je een boek kon pakken. En hij heeft alleen de Potterboeken meegenomen.'' De uitgeverij aan de drukke Spuistraat in Amsterdam laat de etalageruit vervangen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Jo wint Schotse prijs

POTTERSCHRIJFSTER Joanne Rowling heeft vorige week de Schotse `Oscar' voor het beste Schotse kinderboek gekregen. Dit meldde De Avondprofeet van Potterfan Thomas de Veen zaterdag. De prijs van 1000 pond (ruim 3000 gulden) was voor Harry Potter and the Goblet of Fire, dat afgelopen zomer verscheen. Het prijzengeld werd door Jo geschonken aan nieuwe schrijvers, om ze op weg te helpen. ,,Ik ben erg blij met de prijs,'' vertelde Rowling. ,,Het is een prijs die zo bijzonder Schots is.'' (Of ze daarmee bedoelde dat het prijzengeld laag is, is niet bekend. Schotten staan bekend als zuinigerds). Jo Rowling woont sinds lange tijd in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.

Stuur je Potternieuws aan Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM