Huisartsen willen even geen acties meer

Het bestuur van de Landelijke Huisartsenvereniging wil voorlopig geen acties meer. In een brief aan de leden van deze belangenorganisatie pleit het voor afsluiting, per 1 juli, van nieuwe contracten met de ziekenfondsen.

Volgens het bestuur is er op korte termijn geen zicht op nog meer extra geld. De brief volgt op de goedkeuring door minister Borst (Volksgezondheid) van de nieuwe tarieven voor de huisartsen, vorige week. Deze krijgen er daardoor vanaf 1 juli ruim 30.000 gulden bij als vergoeding voor de kosten van praktijkvoering.

Ook besloot Borst afgelopen vrijdag de huisartsen, net zoals de tandartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen, vanaf 1 juli extra compensatie te geven voor de in 1999 en 2000 fors gestegen premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit jaar is zodoende ruim driehonderd miljoen gulden extra beschikbaar voor de huisartsenzorg.