Beyoncé zingt bootylicious

HET AMERIKAANSE TRIO van 19-jarige meiden uit Texas, Destiny's Child heeft een kerk in de stad waar ze wonen, Houston, vorige week een schenking gegeven van ruim 1 miljoen gulden (500.000 dollar).

De drie jonge vrouwen, die met hun cd Survivor in zowel Nederland als Amerika al weken boven in de top tien staan, zijn namelijk heel erg gelovig. Bij opnames en concerten mogen de medewerkers van de manager, de moeder van de voornaamste zangeres Beyoncé Knowles, ook niet vloeken en roken. Op de cd Survivor staan als afsluiting een paar liedjes die vooral in kerken van zwarte mensen in Amerika gezongen worden, gospels, zoals Jesus Loves Me. ,,Dat zijn voor mij de belangrijkste liedjes op de plaat,'' zei Beyoncé onlangs in een interview voor de muziekzender MTV. De drie zangeressen Beyoncé, Michelle en Kelly, hebben nu aan de St. John's Methodist Church in Houston een miljoen geschonken, aldus MTV News. Dominee Rudy Rasmus was er erg blij mee, en wil er een recreatiecentrum van gaan bouwen, dat misschien naar de dames van Destiny's Child vernoemd zal worden.

De dames kunnen een miljoen wel missen want ze verkopen miljoenen cd's. Ze hebben ook met hun titelnummer Survivor een hit gehad. Daarin zingen ze dat de jongen die het heeft uitgemaakt met een van hen, heus niet hoeft te denken dat zij niet zonder hem kan. `Ik ben een overlever', I am a survivor, zingt Beyoncé. Op de cd volgt dan een kort tussenstukje waarin de meisjes roepen `I will survive being bootylicious', ik zal overleven door bootylicious te zijn! En dan volgt het nummer Bootylicious, dat waarschijnlijk hun volgende single wordt. Maar wat betekent dat, bootylicious?

Booty betekent zoveel als kont, billen, zoals dat ook wel geroepen wordt op de dansvloer: Shake your booty, schud je billen. Bootylicious is een samenstelling van de woorden booty (billen) en delicious (heerlijk). Dus bootylicious betekent zo iets als billenheerlijk. In het nummer Bootylicious zingt Beyoncé en haar medezangeressen: `My body's too bootylicious for you babe', dus `Mijn lichaam is veel te billenheerlijk voor jou, schatje'. Zo van: verbeeld jij je maar niks, jochie. Maar Beyoncé heeft al laten weten dat ze natuurlijk niet echt `billen' of `billenheerlijk' bedoelt als ze dat zingt. ,,Bootylicious betekent niet dat je per se dikke billen moet hebben. Nee, het gaat om je houding, dat je je goed voelt, dat je tevreden bent met jezelf zoals je bent, dat je er heus niet uit hoeft te zien als iemand op tv.''

    • Paul Steenhuis