Warme koffie

In de krant van 28 mei staat dat Nescafé een zelfwarmende beker op de markt gaat brengen, wat het resultaat is van vijf jaren research. Een blikje met koude koffie wordt in drie minuten opgewarmd en is dan voor consumptie geschikt.

Toen de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog het vasteland bestormden, brachten zij alles wat voor hun dagelijkse levensonderhoud nodig was zelf mee. Jeeps waarmee zij talloze handelingen konden verrichten. Buiten het rijden konden zij in de veroverde weilanden de koeien melken, maar ook brachten zij busjes soep, koffie, thee en ander drinken mee in busjes waaraan een snoertje hing.

Als de soldaat te velde trek had in een hartversterking, dan trok hij zo'n busje uit zijn ransel, trok aan het touwtje en had een heerlijk warm drankje tot zijn beschikking.

    • d Amstel
    • Tom Haartsen