SNS Bank schrapt 69 banen

SNS Bank wil af van de 69 buitendienst-medewerkers, die adviseren over verzekeringen. Zij hebben onlangs te horen gekregen dat hun functie, van adviseur aan huis, komt te vervallen vanaf volgende maand.

De vakbonden zijn boos over de plotselinge ingreep van SNS Bank, onderdeel van de SNS Reaal. ,,Wij waren nog met de directie in gesprek over de lonen van deze mensen. Ze hebben toen gezegd dat er geen reorganisatieplannen waren voor de buitendienst, en nu hebben de betrokken werknemers te horen gekregen dat ze kunnen opstappen per 1 juli. Dat is wel erg kort door de bocht. Ik ga de directie om opheldering vragen'', aldus W. Brouwer, bestuurder van de Unie.

Volgens een woordvoerder van SNS Bank is de toegevoegde waarde van de bezoekadviseurs te laag. ,,We hebben gekeken naar de kosten en de baten en zijn tot de conclusie gekomen dat verzekeringsadviseurs aan huis te weinig opleveren. De markt van levensverzekeringen staat ook onder druk. Maar we zullen er voor zorgen dat het personeel goed terecht komt.''