Selectie Theater

Holland Festival

Veel buitenlands toneel op het Holland festival dit jaar. Deze week: Oraculos uit Colombia, éénpersoons zoektocht door een zintuigenprikkelend doolhof. 8 t/m 30 juni in Loods 6, Surinamestraat, Amsterdam. Reserveren verplicht: 020-5307110.

I Fossili

De heren van Don Quishocking kijken met ironisch getinte weemoed terug op hun verleden als geciseleerd cabaret-ensemble. T/m 9 juni Amsterdam Kleine Komedie.

City

Mini & Maxi als middelpunt van feestelijk variété met muzikale slapstick, acrobatiek, jongleerkunst, tapdans, transformatie-magie en spectaculair stuntwerk van skaters. T/m 29 juli nieuwe Luxor-theater, Rotterdam.

Jij - De Stad

Een wilde tocht door Rotterdam en een filosofisch spel in één: dat staat degene te wachten die een afspraak maakt met telefoonnummer 010-4118110. U gaat helemaal alleen mee met een acteur, en die geeft u door aan een andere acteur, en die weer aan een andere, enzovoorts enzovoorts, totdat u beduusd en wellicht ietsje wijzer aan de zuidkant van de Maas wordt gedumpt. Het idee komt van de New-Yorkse regisseur Fiona Templeton, de acteurs zijn sterren van onder anderen het Ro Theater en het Onafhankelijk Toneel, en de vervoersmiddelen variëren van de benenwagen tot en met de watertaxi. Vertrek Rotterdamse Schouwburg vanaf 11u iedere 10 min tot 14u30. Tot en met 9 juni

Nijntje de musical

Feestelijke ode aan de fantasie, waarin de figuurtjes van Dick Bruna fleurig tot leven zijn gebracht door Ivo de Wijs, Joop Stokkermans en regisseur Bruun Kuijt. Piepkleine liedjes en avontuurtjes in matinees voor piepklein publiek, en Eva Poppink is onweerstaanbaar als Nijntje. 9 juni Breda Chassé Theater; 10 juni Venlo De Maaspoort.

Nederland Dans Theater

NDT1 maakt met Verbeelding aan de macht weer een adembenemend mooi programma, met nieuw werk van Johan Inger en Patrick Delcroix, begeleid door het Nederlands Balletorkest. 8 juni Rotterdamse Schouwburg.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. Tot en met 10 juni Utrecht Stadsschouwburg; Tot en met 24 juni Eindhoven Stadsschouwburg.