Thuishulp

Ze is hoogbejaard en staat op de wachtlijst voor het verzorgingshuis. De bureaucratie heeft bepaald dat ze nu al thuishulp moet nemen.

,,Een vriendelijk vrouwtje, uit Marokko geloof ik. Ze kwam pas om 1 uur en toen was ik natuurlijk al klaar met alles.

,,Dus ik zei: ga dan de keuken maar soppen. Maar ik zag dat het lepelrek geen sopje kreeg. Dat moet ze nog leren natuurlijk. Dus ik heb voorgedaan hoe het moet – en daarna afspoelen in heet schoon water!

,,Het gasstel had ze ook niet opgetild. `Moet dat dan', vraagt ze. Toen heb ik het maar zelf gedaan. Ach, ik vind het niet erg hoor, dat heb ik ook tegen haar gezegd. Toen ík voor het eerst in betrekking ging, wist ik ook nog niet zo goed hoe alles moest. Toen was ik ook blij als iemand het aan me uitlegde.''

    • Ineke Holierhoek