Sony verzint nepcriticus voor in advertenties

Het Amerikaanse weekblad Newsweek heeft onthuld dat de in diverse advertenties van Sony Pictures (voorheen Columbia) geciteerde filmcriticus David Manning aan de fantasie van de publiciteitsafdeling is ontsproten. De vermeende scribent van het wel bestaande weekblad The Ridgefield Express (oplage 6500) uit Connecticut prees onder meer acteur Heath Ledger in A Knight's Tale aan als `de heetste nieuwe ster van het jaar!' en de film The Animal als `weer een winnaar!'.

Serieuze critici als Richard Schickel van Time, Leonard Maltin en F.X. Feeney spraken hun verbazing uit over de keuze om een recensent te verzinnen, terwijl er toch genoeg bestaande scribenten zijn die desnoods op verzoek een distributeur graag een positief citaat leveren.

De leiding van Sony heeft inmiddels de advertenties teruggetrokken en een onderzoek ingesteld. Voorlopig wordt de fout toegeschreven aan overmatig enthousiasme van een onervaren medewerker