PASTASCHELPJES MET KALFSLEVER

Breng op een hoog vuur een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de pasta in en laat in circa 12 minuten bijtgaar koken. Volg anders de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen de helft van de boter in een grote, zware koekenpan op een middelhoog vuur. Doe er de pancetta of het spek in en laat onder af en toe omscheppen goudbruin en knapperig bakken. Schep er de repen kalfslever, de knoflook en salie door en bestrooi met zout en flink wat peper. Draai het vuur zo nodig iets lager en laat onder af en toe omscheppen circa 3 minuten bakken tot de lever lichtbruin is. Draai het vuur hoog en giet er de wijn bij. Laat aan de kook komen, draai het vuur matig en laat een paar minuten zachtjes koken. Schep er de tomaten, de overgebleven boter, peterselie en basilicum door en laat alles onder af en toe omscheppen nog een paar minuten koken tot de tomaten iets zachter zijn maar niet uit elkaar vallen, en de lever rosé is.

Giet intussen de pasta af, laat goed uitlekken en schep hem om met de saus. Laat een paar minuten doorwarmen. Serveer de pasta in voorverwarmde pastaborden en geef er de geraspte kaas apart bij.

    • Kim Maclean