Kunstprijzen Amsterdams Fonds toegekend

De Sandbergprijs 2001 voor beeldende kunst is gisteren op de KunstRAI toegekend aan Helen Frik voor haar werken in het Haags Gemeentemuseum. De Sandbergprijs is een van de 12 jaarlijkse prijzen van 15.000 gulden die het Amsterdamse Fonds (AFK) voor de Kunst toekent.

Gisteren maakte het AFK nog de toekenning van drie andere Fondsprijzen bekend. De H.N. Werkmanprijs voor grafisch ontwerp gaat naar Ruud van Empel voor zijn fotoseries, posters en interieurontwerp. Hans Keller krijgt de L.J. Jordaanprijs voor film/video voor zijn documentaire Daar aan het eind van de gang. De Maria Austriaprijs voor fotografie is toegekend aan Lidwien van der Ven voor onder meer haar serie stadgezichten.

De aanmoedigingsprijzen van het AFK in de categorieën beeldende kunst, grafische vormgeving, film/video en fotografie gaan naar achtereenvolgens Rob Johannesma (voor zijn tentoonstelling in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam), Felix Janssens (voor de vormgeving van het maandblad Archis), Erik de Bruyn (voor de film Wilde Mossels) en Marnix Goosen (voor zijn foto's in de publicatie Regarding Nature).