Franse wielrenner Hervé positief bevonden in Giro

De Franse wielrenner Pascal Hervé is gisteren bij een controle op de rustdag van de Ronde van Italië positief bevonden. In afwachting van de uitslag van de contra-expertise is de 36-jarige Fransman door zijn ploeg Alexia uit de Ronde van Italië genomen.

Hervé stond twintigste in het klassement en had een achterstand van ruim 21 minuten op lijstaanvoerder Simoni. De Italiaanse drager van de roze leiderstrui moest met de nummers twee tot zeven van het algemeen klassement urine afleveren aan afgevaardigden van de wereldwielerbond UCI. De urine van Simoni, Frigo, Noe (Italië), Olano, Spa (Spanje), Gontchar (Oekraïne) en Azevedo (Portugal) wordt in een Zwitsers laboratorium onderzocht op sporen van het verboden middel EPO. Hervé was in 1998 een van de renners van Festina die wegens structureel dopinggebruik bij die ploeg uit de Ronde van Frankrijk werd gezet. Hervé zat wegens die affaire dit voorjaar een schorsing uit.

De Franse wielrenner Richard Virenque heeft bijna een akkoord bereikt met Alexia, de ploeg van Hervé. Virenque is wegens zijn aandeel in de Festina-dopingaffaire 8 geschorst tot 13 augustus. Alexia wil met Virenque de Ronde van Spanje rijden. Het team mist een sterke klimmer.