Van Es steviger aan leiding in toerwagenklasse

Met zijn eerste overwinning van het seizoen heeft Sandor van Es (BMW 320i) gisteren op het circuit van Zandvoort zijn leidende positie in het Nederlands toerwagenkampioenschap (DTCC) verstevigd. De coureur uit Arnhem won de eerste van twee races. Tom Coronel, eveneens rijdend in een BMW, won de tweede.

In het klassement over zes wedstrijden heeft Van Es de leiding met 105 punten, voor Coronel met 89 en Frans Verschuur (Renault) met 80. Verschuur zette zich na afloop in felle bewoordingen af tegen de overmacht van de BMW's.De traditionele pinksterraces lokten gisteren 16.500 toeschouwers naar het Zandvoortse circuit. Zij kregen spectaculaire wedstrijden te zien. In de eerste wedstrijd van het DTCC drukte Phil Bastiaans door een late remactie Cor Euser van de baan. Donald Molenaar werd het slachtoffer van een aanlopende achterrem bij Tom Coronel.

De coureur uit Huizen kon de wedstrijd nog wel uitrijden na een reparatie maar voor Molenaar was er geen redding meer. Gaby Uljee, de enige vrouw in het peloton coureurs, had ook weinig geluk. Zij werd van de baan gedrukt door Jaap Kielman. Ook in de tweede race haalde de Renault Clio-rijdster de eindstreep niet.

De tweede wedstrijd vertrok Tom Coronel vanaf pole-position. Hij stond de eerste plaats niet meer af. Phil Bastiaans bleef het dichtst bij. De Limburger finishte binnen een seconde als tweede voor Frans Verschuur. Sandor van Es behaalde met zijn vierde plaats de nodige punten voor de nationale titel.

In de Alfa Challenge behaalde Sandra van der Sloot haar tweede zege in drie wedstrijden. Onlangs had zij ook al een race in in Italië gewonnen, op het circuit van Monza. Van der Sloot was het gehele mannenveld de baas. Twaalf ronden lang vocht ze een fel duel uit met Boy Zentveldt.

De belager probeerde bijna elke bocht te passeren maar Van der Sloot behield door handige remmanoeuvres de eerste plaats. Zentveldt loofde haar na afloop. ,,Zij maakte mij het passeren onmogelijk.'' Door haar tweede overwinning nam Sandra van der Sloot de leiding in het klassement, voor Zentveldt.