Tomasson leidt Denen naar zege

Denemarken heeft zaterdagavond in Kopenhagen met 2-1 gewonnen van Tsjechië in groep 3 van het WK-kwalificatietoernooi. Feyenoord-aanvaller Tomasson maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor de Denen, die de twee punten achterstand op de Tsjechen in een punt voorsprong ombogen.

Bulgarije is de nieuwe koploper in deze sterk bezette poule. De Oost-Europeanen wonnen met 1-0 van Noord-Ierland. In Belfast maakte Ivanov de enige treffer. IJsland behield na de 3-0 zege op Malta een kleine kans op kwalificatie voor het wereldkampioenschap, volgend jaar in Japan en Zuid-Korea.

In groep 4 hielp Allbäck het elftal van Zweden aan een 2-0 zege op Slowakije. De aanvaller van Heerenveen maakte beide treffers voor het gastland. Zweden deelt de koppositie met Turkije, dat Azerbeidzjan met 3-0 versloeg. In groep 1 deelden Rusland en Joegoslavië de punten: 1-1. Slovenië en Zwitserland profiteerden van het puntenverlies van beide concurrenten.

In groep 5 is Polen, na jarenlange afwezigheid, bijna zeker van een plaats in de eindronde van een groot landentoernooi. Polen heeft na de 2-1 zege bij Wales vijf punten voorsprong op de concurrentie. In groep 6 behaalden België (3-1 tegen Letland) en Kroatië (4-0 tegen San Marino) voorspelbare thuiszeges. Concurrent Schotland kwam niet in actie.

In groep 8 is Italië bijna zeker van een startbewijs voor het WK. De verliezend finalist van het afgelopen EK won met 2-1 bij Georgië. De rivalen Roemenië en Hongarije speelden in Boekarest een onderling duel. De Roemenen wonnen met 2-0 en behouden zeven punten achterstand op Italië.

In groep 9 leed koploper Duitsland puntenverlies bij Finland. In Helsinki kwam het thuisland voor de pauze op een 2-0 voorsprong door treffers van Forssel. Na rust sleepten Balläck en Jancker een 2-2 gelijkspel uit het vuur voor de Duitsers, die een voorsprong van zes punten hebben op de Engelsen. Die komen morgen in actie tegen Griekenland.