Spanning terug na nederlaag Sparta

Sparta heeft zondag in groep B van de nacompetitie met 2-1 verloren bij Cambuur Leeuwarden. In dezelfde poule won Go Ahead Eagles met 1-0 van Excelsior. In groep A was Telstar in zijn openingsduel met 2-1 te sterk voor Volendam. Bij FC Zwolle-Fortuna Sittard kwamen beide ploegen niet tot scoren.

In groep B hebben alle ploegen drie punten. De groepswinnaar speelt volgend seizoen in de eredivisie. Woensdag (Woudenstein) en zaterdag (Kasteel) spelen Sparta en Excelsior een dubbele Rotterdamse derby. Van Hanegem is niet pessimistisch gestemd. ,,Het kan zijn dat het tegen Excelsior ineens gaat lopen'', zei de trainer van Sparta, dat nog nooit is gedegradeerd sinds de invoering van het betaalde voetbal.

Sparta kwam tegen Cambuur na een half uur op voorsprong door Boukhari. Vlak voor rust zorgde Bruin uit een strafschop voor de gelijkmaker. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Van Utrecht de verdiende en beslissende treffer voor Cambuur.

Van Hanegem koos in de tweede helft voor vijf aanvallers, om de zwakke verdediging van Sparta te ontlasten. Deze originele tactiek had een averechts effect. Van Hanegem heeft vrijdag een gesprek met het bestuur over een eventuele contractverlenging.

In de Adelaarshorst van Deventer won Go Ahead Eagles verrassend van Excelsior. Kooijman was matchwinnaar voor de thuisploeg. Feskens miste vlak voor rust een strafschop voor Excelsior.

In groep A kende Telstar voor eigen publiek een voortvarende start. Zonder trainer Kistemaker, die wegens hartklachten de nacompetitie niet kan bijwonen, behaalde de ploeg uit Velsen een zwaarbevochten zege op Volendam. Vlak na rust maakte Van Ommeren het openingsdoelpunt voor de bezoekende ploeg. Smit en Holwijn hielpen Telstar vlak voor tijd aan drie punten.