Selectie Radio

De avonden. Na het uitzicht van televisiemaker Rob Muntz in Zaandam een muzikaal portret met eigen opnamen van de Engelse singer-songwriter Julian Dawson. In het tweede uur het eerste deel van een drieluik over het tragische leven van Zohar Argow, de Elvis van Israël, die 12 jaar geleden stierf. Tot slot Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.

Urubicha. Achtdelige serie over het leven van Giuseppe Verdi, bijgenaamd `de Leeuw van Busetto', die honderd jaar geleden stierf. Bezocht worden o.a. theater La Scala, het muziekuitgeversbedrijf Ricordi en Verdi's landgoed. Deel 1: Jeugd en jongelingsjaren. Radio 4, 19.00-20.00u.

Madiwodo. Sociaal-cultureel programma met deze week als thema: de Nederlandse boeren. De boerenstand is net zo min homogeen als de gewone burgermaatschappij. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.