Nieuwste versie van Office XP

Steve Ballmer heeft geen microfoon nodig. De topman van softwaregigant Microsoft is ook zonder versterking goed te verstaan tot ver achterin de zaal. Hij brult. Ballmer gaf vanochtend de aftrap voor de Nederlandse lancering van de nieuwste versie van Office XP, het softwarepakket voor het midden- en kleinbedrijf. Met Office XP wil Microsoft de greep op de zakelijke markt verstevigen. Het moet net zo dominant worden als het populaire besturingsprogramma Windows.

Het Amerikaanse publiek maakte vorige week kennis met Office XP. Vandaag sprak Ballmer Nederlandse ondernemers toe op een klein podium in de Rotterdamse elektronicazaak Correct: ,,Het verheugt me op een plek te zijn waar zoveel software wordt verkocht''. Na afloop staat Ballmer achter de toonbank om de eerste exemplaren van het pakket te verkopen – gesigneerd en wel.

Ballmer is na het vertrek vorig jaar van Bill Gates het gezicht van Microsoft, maar veel mensen herkennen hem nog niet. Hij doet er alles aan om een onvergetelijke indruk achter te laten, maar toch klinkt de onvermijdelijke vraag: `waarmee is Bill Gates nu bezig?' Gates denkt na over nieuwe producten en technologieën voor Microsoft, zegt Ballmer. Nee, hij programmeert zelf niet. ,,Dat zou een overstatement zijn.'' (Foto Bas Czerwinski)