Nieuw theater in Rotterdam

Op de Kruiskade in Rotterdam moet op korte termijn een nieuw middelgroot theater verschijnen met 600 à 700 stoelen. Dat heeft het Rotterdamse College van B en W voorgesteld aan de gemeenteraad.

Toen de gemeenteraad in 1996 besloot tot de bouw van het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid, werd de wens uitgesproken om in het centrum van de stad een middelgroot theater te realiseren. Een vrij groot deel van de programmering van het oude Luxor zou niet geschikt zijn voor het nieuwe Luxor, waardoor er een hiaat zou ontstaan in het theateraanbod van Rotterdam.

Volgens de gemeente is er zowel bij publiek als bij theaterproducenten behoefte aan ,,uitbreiding op het terrein van het middelgrotre amusement en cabaret en kleine en miidelgrote toneel- en dansproducties.''