KNVB wil met Davids naar sporttribunaal

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft vandaag beroep aangetekend bij de wereldvoetbalbond FIFA tegen de schorsing van Edgar Davids voor het WK-kwalificatieduel van afgelopen zaterdag met Estland. Oranje won die wedstrijd met 4-2, zonder de vice-aanvoerder. De KNVB informeert bij de juridische afdeling van de FIFA naar de mogelijkheden voor een beroepszaak. ,,We nemen zeker verdere stappen. Of we gaan naar de TAS, het sporttribunaal van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), maar we weten niet of de FIFA dat erkent. Anders gaan we naar de burgerrechter. Wij weten zeker dat de FIFA niet juist heeft gehandeld'', zei Harry Been, algemeen directeur van de KNVB.

De uitlatingen van Henk Kesler als directeur van de sectie betaald voetbal van de KNVB over de zaak Davids zijn slecht gevallen bij de FIFA. Kesler vermoedde een eenmansactie van FIFA-president Blatter en repte van een ,,schandalige zaak'' en ,,een juridische misser''. Een woordvoerder van de FIFA liet gisteren weten dat de KNVB niet zo hoog van de toren moet blazen. ,,Dat helpt ze echt niet. Wij zijn niet zomaar tot dit besluit gekomen, dit beslist Blatter niet eens. En hierover gaan geen stelletje idioten.''