Grosjean redt de Franse eer

Sebastien Grosjean is de enig overgebleven Fransman in het toernooi van Roland Garros. De 23-jarige tennisser bereikte gisteren voor het eerst in zijn carrière de laatste acht in Parijs door de Spanjaard Galo Blanco in drie sets te verslaan.

Grosjean, halve finalist tijdens de Australian Open, stuit in de kwartfinales op de Amerikaan Andre Agassi. De Zwitser Roger Federer, de Spanjaard Alex Corretje en de Australiër Lleyton Hewitt wisten zich gisteren ook voor de kwartfinales te plaatsen. Zij versloegen respectievelijk de Australiër Wayne Arthurs, de Fransman Fabrice Santoro en de Argentijn Guillermo Cañas.

De Spanjaard Juan Carlos Ferrero, de Rus Yevgeni Kafelnikov en de Braziliaanse titelverdediger Gustavo Kuerten plaatsen zich zondag al bij de laatste acht. Kuerten had de grootst mogelijke moeite met de qualifier Michael Russell. De Braziliaan werd tot aan het einde van de derde set volledig weggespeeld door de Amerikaan die de kans had om de partij op eigen service uit te maken. Kuerten wist echter een matchpoint te verijdelen en knokte zich vervolgens op indrukwekkende wijze terug.

Zaterdag nam Roland Garros verrassend afscheid van de als tweede geplaatste Rus Marat Safin die van de Fransman Santoro verloor.

In het vrouwentoernooi werden de afgelopen dagen zowel de laatste Franse als Spaanse speelsters uitgeschakeld. De als zeventiende geplaatste Sandrine Testud verloor van de als eerste geplaatste Martine Hingis. De als achtste geplaatste Conchita Martinez werd uitgeschakeld door Cara Black uit Zimbabwe. Bij de laatste acht in het vrouwentoernooi zijn met Kim Clijsters en Justine Henin nog wel twee Belgische speelsters vertegenwoordigd.