Groot-Brittannië houdt hooligans tegen bij grens

Groot-Brittannië heeft honderden geregistreerde hooligans verboden het land te verlaten. Gevreesd wordt dat zij naar Griekenland willen gaan om woensdag de wedstrijd van het Engelse elftal tegen Griekenland bij te wonen. Dit hebben Britse regeringsfunctionarissen vandaag meegedeeld.

Een woordvoerster van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat mensen van wie bekend is dat zij in het verleden betrokken waren bij geweld bevel hebben gekregen hun paspoort in te leveren bij de politie. Londen wil voorkomen dat er rellen uitbreken zoals vorig jaar bij het Europees kampioenschap in België. Het gaat om ongeveer 450 personen. Het uitreisverbod werd afgelopen vrijdag uitgevaardigd. De wet die de maatregel mogelijk maakt, werd vorig jaar juli met grote spoed opgesteld een aangenomen na de rellen veroorzaakt door hordes dronken Britse supporters tijdens Euro 2000. De beelden daarvan gingen de hele wereld over, tot ontzetting van de Britse regering.