Geen theater bij Arena

De Arenaboulevard in Amsterdam-Zuidoost krijgt toch geen grootschalig theater, heeft het Amsterdamse college van B en W vrijdag besloten. Viable Entertainment (VE) van S. Simsek wilde een theater met drie zalen en 3.000 stoelen bouwen, maar het college vindt de plannen financieel onhaalbaar. Bovendien blijkt uit een onderzoek dat in Amsterdam slechts ruimte is voor één grootschalig theater. Producent Van den Ende, die in 1997 plannen had voor een groot theater in Zuidoost, maar dat gebied niet aantrekkelijk vond, is sindsdien op zoek naar een plek in de Amsterdamse binnenstad. De gemeente gaat ervan uit dat Van den Ende zijn plan rond krijgt. Gedacht wordt aan de Zuidas of aan de Marnixstraat in het centrum.

Het college wees de plannen van Simsek ook af, omdat er in Zuidoost weinig belangstelling is voor operette en populaire opera. Wel zou er behoefte zijn aan een kleiner theater.