Esten verrassen bijna Oranje

Het Nederlands elftal won zaterdagavond in Tallinn in groep 2 van de WK-kwalificaties met 4-2 van Estland. Na machteloos aanvalsspel in de eerste helft Estland kwam Oranje na rust op achterstand door een doelpunt van de razendsnelle linkerflankspeler Anders Oper. Kort daarvoor maakte debutant Denny Landzaat van Willem II als vervanger van Patrick Paauwe zijn debuut en werd Jerrell Hasselbaink gewisseld voor Ruud van Nistelrooij.

Een zondagsschot van Frank de Boer, dat door een hoofd van een Estland-verdediger van richting werd veranderd, zorgde voor de gelijkmaker. Maar even later stond Oper met een voorzet al weer aan de basis van de tweede Estse treffer. De bal werd bij de eerste paal hard en hoog ingeschoten door invaller Indrek Zelinski. Oper had ook nog een kans op 3-1, maar hij schoot in het zijnet.

Invaller Van Nistelrooij maakte in de 83ste minuut na voorbereidend werk van Overmars en Van Hooijdonk weer gelijk, 2-2. In de voorlaatste minuut bracht Kluivert met een kopbal uit een hoekschop Overmars Oranje zowaar voor het eerst op voorsprong: 2-3. In de blessure zag Van Nistelrooij nog kans een foutieve terugspeelbal van een Estse verdediger te onderscheppen. De spits omspeelde de doelman en legde de bal in het doel: 2-4.