Selectie Radio

Vroege vogels. Onder andere aandacht voor de de mogelijke Europese autovrije dag op 22 september, het succes van de slufter De Kerf bij de duinen van Schoorl en de toekomst van de veehouderij. Radio 1, 8.10-10.00u.

Spiegelzaal. In het Concertgebouw in Amsterdam speelt de Nederlandse pianist Paolo Giacometti. Hij ontving onlangs een Edison voor zijn cd's met pianowerken van Rossini. Ook treedt pianist Sepp Grotenhuis en het Farkas Blaaskwintet op. Radio 4, 10.02-11.00u.

Radio 1-journaal. Discussie met de minister van Landbouw Brinkhorst en boeren, landbouwdeskundigen en milieuactivisten over de toekomst van de landbouw, het rapport van de commissie-Wijffels en de noodzaak van verandering. Radio 1, 12.00-14.00u.

Pinkpop. Live vanaf het popfestival in Landgraaf met optredens van o.a. de groepen Brainpower, Ellen ten Damme, K's Choice, Radiohead, Postmen en Tindersticks. Radio 3, 14.03-1.00u. & maandag, 9.03-1.00u.

Opium. Gesprek met Carel Alphenaar die het libretto schreef voor de kameropera Johnny & Jones. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, bonum, pulchrum. De theoloog professor Herwi Rikhof meent dat men bij de heilige geest moet beginnen om tot een heilzaam godsidee te komen. Eerste Pinksterdag is de dag van de heilige geest maar veel mensen kunnen zich daar weinig bij voorstellen. 747AM, 23.00-24.00u.

Damokles. Portret van Willy Dullens wiens voetbalcarrière in 1966 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse werd geknakt. Hij leefde voor voetbal en zou nog beter worden dan Johan Cruijff. Radio 1, 0.04-1.00u.