Selectie Radio

De ochtenden. Hoogleraar migratierecht Cees Groenendijk praat over het besluit van de Europese Unie vluchtelingen uit oorlogsgebieden een verblijfsvergunning voor maximaal drie jaar te verstrekken. Radio 1, 10.04-11.00u.

MaDiWoDoVPRO. Eerste aflevering van een serie over de Nederlandse boeren gaat in op sluitingen van het boerenbedrijf en de vraag hoe de overgebleven boeren zich staande moeten houden. 747AM, 11.02-12.00u.

Schiffers.fm. In dit muziekjournalistieke programma een gesprek met Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo over o.a. de hoesfoto van Anton Corbijn op Back to '78. Radio 2, 14.02-17.00u.

1 op de middag. Aandacht voor de plannen van de ministeries van Justitie en Volksgezondheid om het aantal gevallen van kindermishandeling met dodelijke afloop terug te dringen, en een reportage over de stichting die het begrip voor asielzoekers bij jongeren moet vergroten. Ook een gesprek met Indonesiëkenner professor Harry Poeze over leven en invloed van Soekarno over wie binnenkort een biografie verschijnt. Radio 1, 14.04-17.00u.

Punch. Gesprek met beeldend kunstenaar Dineke Beereboom van wie in Burkina Fasso in het midden van een savannevlakte een slank, statig vrouwenbeeld met een vis op het hoofd staat. Zij vertelt hoe het daar terecht is gekomen en wat ze ermee wil bereiken. 747AM, 14.40-15.00u.

Spiegels. In het kader van amuserende radio en televisie een portret van sportjournalist Kees Jansma. 747AM, 15.02-16.00u.

Kunststof. Cellist Pieter Wispelwey die onlangs een Edison ontving voor zijn opname van Sjostakowitsj praat over zijn nieuwe nieuwe cd met werk van Tsjaikovski, Saint-Saëns en Bruch. Radio 1, 19.04-20.00u.

Supplement: Muziek in Her(t)z. Werken voor tape en orkest door het Radio Symfonie Orkest, het Groot Omroepkoor en het Haags Matrozenkoor met medewerking van bariton Omar Ibrahim. Opnamen van 14 april in Utrecht. Radio 4, 20.02-21.30u.

De avonden. Eerste aflevering in de serie Archief Johnny van Doorn (1944-1991) is geheel gewijd aan het radiowerk van de schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar. Na elf uur blikt Harry Muskee terug op de gesprekken die hij het afgelopen seizoen heeft gemaakt. 747AM, 22.02-24.00u.