Ontvoerd Chinees jongetje (9) bevrijd

Een arrestatieteam van de politie heeft gistermiddag een 9-jarige ontvoerd jongetje van Chinese afkomst bevrijd uit een woning in Rotterdam. Het jongetje was woensdagmorgen, onderweg naar zijn school in Venray, van zijn fiets getrokken en meegenomen. De politie heeft vijf mannen van Chinese afkomst gearresteerd.

De politie gaat ervan uit dat het afpersen van geld het motief voor de ontvoering was. De ouders van het kind hebben een Chinees restaurant in Venray.

De toestand van het kind is volgens de politie redelijk. De jongen is na een medisch onderzoek teruggebracht naar Venray.

De ontvoerders hadden bij de familie in Venray een losgeld geëist van enkele tonnen. Dat losgeld is volgens de politie niet betaald. Bij het onderzoek naar de ontvoering kreeg de politie aanwijzingen dat het kind in een woning in Rotterdam werd vastgehouden. Bij de inval in die woning vrijdag trof het arrestatieteam het kind vastgebonden aan. In de woning bevond zich verder een van de verdachten, die daar is gearresteerd. Drie verdachten werden op verschillende andere plekken in Rotterdam opgepakt. Een vijfde werd in Venray aangehouden. De politie sluit verdere arrestaties niet uit. Of de verdachten eerder met de politie in aanraking zijn geweest, kon de woordvoerder van politie Noord-Limburg niet zeggen.