Hermitage aan Amstel sluit contract Rusland

De Stichting Hermitage aan de Amstel, die vanaf 2006 in Amsterdam kunst uit de beroemde Hermitage in Sint-Petersburg wil tonen, tekent volgende week de contracten daarvoor met het Russische museum en de Russische minister van Cultuur.

De ondertekening op donderdag 7 juni geschiedt op het moment dat koningin Beatrix een staatsbezoek aan Rusland brengt. De Hermitage zal volgens de overeenkomst kunst uitlenen voor periodes van vier maanden tot twee jaar. Voor de twee speciale tentoonstellingen die de Stichting per jaar wil gaan houden komt een tentoonstellingscommissie van vier Nederlanders en vier Russen. De exposities moeten `aanvullend' zijn op het Nederlandse tentoonstellingsaanbod. Er wordt ook voor geleend uit andere Russische musea. Het contract loopt tot 2016 en zal telkens met vijf jaar worden verlengd, zo is de intentie.