Han & Han

Afgelopen zondag afscheid genomen van Han & Han. De ene Han zat met Cherry `ik ben doodmoe van het cultureel correct zijn' Duyns in Hans eigen huis. Cherry had moeite om de cd van Han Reiziger aan te prijzen. Een week daarvoor zat hij bij Sonja reclame te maken voor zijn eigen documentaire.

Twaalfenhalf jaar was Reiziger in muziek op de late zondagmorgen te zien. Morgen is het programma er niet meer.

De andere Han sjeesde door De Plantage langs haar gasten alsof het de Formule 1 Race in Monte Carlo betrof, die gelijktijdig op RTL5 werd uitgezonden.

Na zeven jaar De Plantage nam ze afscheid met geestige, korte gesprekjes en onderonsjes.

Zoals het altijd op recepties gaat: zoenen in de lucht, praten over hoe ontzettend goed het met je gaat, om na vijf minuten jezelf af te vragen wie die persoon toch in godsnaam was. Morgen is ook De Plantage niet meer te zien in het theater van Tom Kamlag, netcoördinator van Nederland 3.

Het worden barre zondagen op Nederland 3. Han & Han mogen zich gelukkig prijzen dat ze de tijd hebben gehad om hun programma te ontwikkelen tot pijlers – zo u wilt: speerpunten – van de publieke omroep.

Zondag de tweede aflevering van Marc-Marie rechtstreeks! Vorige week was de eerste uitzending verre van goed, maar dat is meestal met de eerste keer. De eerste keer neuk je ook minder dan alle keren die later volgen.

De meeste tv-recensenten oordeelden hard en ongenuanceerd over de nieuwe talkshow. Paul Brill van de Volkskrant – die in zijn begintijd zelf een grote fout maakte door over een programma te schrijven dat achteraf nooit bleek te zijn uitgezonden – besteedde er zelfs twee stukkies aan.

Beginnersfoutje!

Ik ben blij dat ik niet in MM's schoenen sta. Ik sta alleen maar voor lul te zingen bij een benzinepomp en word tot loser gebombardeerd. MM wordt, na eerst te zijn doodgeknuffeld, al na één uitzending neergesabeld.

In het theater heeft een productie nog een aantal try-outs: op televisie moet het in één keer goed zijn. Uiteindelijk beslist het publiek, maar recensenten zouden nieuwe programma's een paar keer moeten zien voordat ze hun oordeel vellen.

Henk van der Meyden schreef als een vader over zijn tv-zoon dat MM echt moest oppassen. Henk moet zich bezig houden met wat hij altijd doet: Aalsmeer opkrikken. Schrijven dat Caroline Tensen zo stuk is van d'r scheiding. Dat Myrna Goossen terug moet worden gezet in Madame Toussaud en dat het RTL-programma 4 De Zomer! van de buis is gehaald – niet omdat het slecht is, maar omdat het weer in Nederland zo tegenvalt. Lullig voor dat zomerzotje Lucille Wennekers. Zij is inmiddels de vrouw met de meeste mislukte tv-programma's in Aalsmeer. Waar ligt Parijs? In België, Engeland of Frankrijk? Bellen maar!!

Stel dat MM het zondag over een andere boeg gaat gooien? Dat hij ineens de vileine, grappige en orginele talkshowmaster is waar we vorige week zo op hoopten? Uit ervaring kan ik zeggen dat er dan meestal niets over wordt geschreven. Je zou willen gillen: sukkels, schrijf dan!!!

En het rode mannetje? Daar oordeelde ik toch ook zo meedogenloos hard over na de eerste uitzending? Er zijn programma's die, net als sommige mensen op hun ziekbed, niet op te knappen zijn. Dan kun je maar beter gelijk de stekker eruit halen en dat geldt ook voor het oude rode mannetje.

Tenslotte zou ik samen met u even stil willen staan bij de dood van prins de Lignac.

Sssssst... U kunt weer doorlopen hoor!

    • Paul de Leeuw