Advocaten TVM pleiten voor vrijspraak

De advocaten van TVM hebben gisteren in Reims voor vrijspraak van de drie verdachten gepleit in het dopingproces. Volgens de verdediging was bij de Nederlandse wielerploeg in 1998 geen sprake van georganiseerd dopinggebruik, zoals de officier van justitie eerder op de dag in zijn eis formuleerde. Tegen ploegleider Priem werd een voorwaardelijke celstraf geëist van twee jaar en een boete van 33.000 gulden. Tegen ploegarts Michailov werd achttien maanden voorwaardelijk geëist en een zelfde boete als Priem. Tegen verzorger Moors werd tien maanden en een boete van ongeveer 13.000 gulden. Volgens de advocaten van TVM kon de aanklager niet hard maken dat de bloedcontroles van de renners wezen op het gebruik van het verboden eiwithormoon EPO. De verdediging probeert ook de Russische dokter Michailov vrij te pleiten. Bij de vondst van de 104 ampullen EPO in een materiaalwagen van TVM zou een procedurefout bij de douane zijn gemaakt. De advocaten van TVM konden niet begrijpen dat tegen hun cliënten zwaardere straffen werden geëist dan in de dopingzaak Festina. De rechtbank in Reims doet 17 juli uitspraak.