Voetbalmaffia

Goed, laten wij eens kijken hoe het er voor staat. Bij Ajax zijn drie man opgepakt: een speler, een oud-penningmeester en een voormalige financieel directeur. De huidige algemeen directeur van Ajax sprak daarop van een déjà vu-gevoel. Hijzelf was tien jaar geleden bij een soortgelijke zaak betrokken. Hij werd veroordeeld wegens valsheid in geschrifte, kreeg een gevangenisstraf, werd geroyeerd door zijn eigen club, vertrok naar de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, waar ze kennelijk op dit soort figuren zitten te wachten, werd een paar jaar later door zijn eigen club gerehabiliteerd en is koud een paar maanden aan het werk of de heren van de FIOD rukken de laden op het Ajax-kantoor weer open.

Bij NAC wordt de voorzitter gearresteerd, ook al wegens het betalen van zwart geld. Bij Feyenoord, dat financieel vanuit Cyprus geregeerd schijnt te worden, loopt een onderzoek. Groningen, RKC, MVV en Roda JC, allemaal goede bekenden van de FIOD. Gisteravond was Karel Aalbers, ex-voorzitter van Vitesse, bij Barend & Van Dorp. Hij zat vast op verdenking van verrijking aan transfers, belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Hij deed iets dat zijn zaak nog meer suspect maakte. Hij zag één grote samenzwering tegen zijn persoon. Zoals altijd bij mensen die in het nauw zitten, begon hij te dreigen. Ja, straks zal er heel wat boven tafel komen, de wereld zal versteld staan en zien hoe onschuldig ik ben te midden van de schoften. Neem van mij aan: bluf.

Daarnaast speelt een andere zaak. Edgar Davids en Frank de Boer zijn gepakt wegens dopinggebruik. Pakt een buitenlander eens wat, dan is het goed dat de verdachte wordt opgespoord en eventueel onthoofd. Pakt een Nederlander, dan moet er iets aan de hand zijn, want een Nederlander pakt nu eenmaal nooit. De spelers van het Nederlands elftal hebben zich achter het tweetal geschaard. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zich achter het tweetal geschaard en de KNVB heeft laten weten dat de schorsing een schande is. In elk beschaafd land en in elke beschaafde sport zouden die twee een schop onder hun kont krijgen en nooit meer worden opgesteld. Maar niet in het voetbal en niet in Nederland.

Het is niets nieuws, wij wisten het al lang, maar in Nederland is het voetbal een zaak van de maffia geworden. Hiertegen is nu nog maar één remedie mogelijk. J.H. Donner heeft het jaren geleden al eens voorgesteld: schaf het voetballen af. Weg met al die voorzitters en ex-voorzitters die de fiscus proberen te tillen. Hef Ajax op, te beginnen op de Amsterdamse beurs. Sluit de handel in Ajax-aandelen en zet sociale woningen neer op de plek waar nu de Arena staat. Nooit meer van die twintigjarige knulletjes, die als verveelde miljonairs in te grote auto's rondhangen. Nooit meer rotschoppen en blessures die op kosten van de gemeenschap behandeld moeten worden. Nooit meer dat pro-joden geschreeuw, dat toch eigenlijk niets anders is dan een verkapte vorm van antisemitisme. Nooit meer dat gajes en geteisem dat treinen vernielt en dat stomdronken in de grachten springt.

Onze beschaving is hierbij in het geding en om die te redden, zullen wij vooral de Nederlandse cabaretiers hard nodig hebben. In het verleden was het zo dat een zichzelf respecterende cabaretier op de voetbaltribune behoorde te zitten. Geen populariteit zonder voetbal. Maar nu moeten wij de beschaving redden.

Freek de Jonge, gij, die altijd op de bres heeft gestaan voor onze cultuur, verhef uw stem. Jack Spijkerman, geweldige voorvechter van de goede smaak, red onze kinderen. Youp, zie in dat je besmet wordt, zelfs als je gewoon op tribune zit.

Deze zaak is echter van een te groot gewicht om alleen aan de cabaretiers over te laten. Jan Marijnissen, integer politicus, in elke talkshow aanwezig om op te staan tegen de verderfelijke effecten van het kapitalisme, wend al uw krachten aan om het voetbal met zijn grootkapitaal af te schaffen. Voorzitter van de FNV, onlangs hoorde ik u nog te keer gaan tegen de zelfverrijkende managers. Zie wat al die voetballers verdienen en steun het initiatief om het voetbal weg te vagen. Dood aan de voetbalmaffia en aan het voetbal. Boeeeeh!!!

Zo, dat moest er even uit. De volgende week hebben we het over taxichauffeurs.

    • Max Pam