Verliezen Newconomy lopen verder op

Internetinvesteerder Newconomy verwacht dit jaar nog meer tegenvallers bij zijn participaties. De in problemen verkerende maatschappij kan zich ,,niet aan de indruk onttrekken'' dat nog meer substantiële afwaarderingen van de beleggingsportefeuille nodig zijn, er van uitgaande dat de beurs op het huidige niveau blijft. Dat heeft het bedrijf gisteren nabeurs bekendgemaakt.

Het afgelopen kwartaal heeft Newconomy een verlies van 5,8 miljoen euro (12,8 miljoen gulden) genomen bij diverse participaties. Het kwartaalverlies kwam uit op 6,7 miljoen euro. Het bedrijf kan nog niet aangeven welke belangen in internetbedrijven in het huidige beurssentiment te hoog in de boeken staan. Vanmiddag stond de aandelenkoers 16 procent lager op 80 eurocent.

Vorig jaar dook het bedrijf met 69 miljoen euro in de rode cijfers, eveneens door de afwaardering van internetinvesteringen. Bestuursvoorzitter Maurice de Hond, begin dit jaar voor een aantal weken geschorst door de vorige raad van commissarissen, betwistte in eerste instantie die cijfers.