Ramsj

Filip Huysegems en Luc Verheyen: Latino's, een reis door de nieuwe Verenigde Staten.

Paperpack, Atlas 1997,

van ƒ49,90 voor ƒ19,90. De Slegte

De Verenigde Staten tellen bijna dertig miljoen Latijns-Amerikanen – hispanics of latinos in hun eigen woorden –, en het zal vermoedelijk niet lang meer duren voor ze de grootste etnische minderheid in het land vormen. Huysegems en Verheyen bezoeken Latino-gemeenschappen in New York, Miami en Los Angeles, reizen mee met Mexicanen die illegaal de grens met Texas willen oversteken, en praten intussen met tientallen Latino's over de vele problemen die ze in Amerika ondervinden. Ook bij De Slegte: Nederlandse Antillen, een gids voor vrienden van de journaliste Jeannette van Ditzhuijzen die jarenlang op de Antillen woonde. Deze keer nu eens geen aandacht voor de toeristische stranden, maar voor afgelegen baaien, bergwandelingen, de architectuur van landhuizen, en historische stadswijken. Aardig, vlot geschreven boekje. Van ƒ29,90 voor ƒ11,90.

    • Henk Lagerwaard