Ramsj

Peter Schmidt (ed.): Maya. Paperpack, Bompiani 1998, van ƒ153,30 voor ƒ79,90. De Bengel Dordrecht

En nóg een prachtig boek: de vuistdikke catalogus van een omvangrijke expositie van Maya-kunst, die in 1998 in het Palazzo Grassi (Venetië) werd gehouden. Honderden foto's (waarvan enkele zelfs tot een meter lengte uitvouwbaar), en een uitvoerige, door tientallen historici verzorgde tekst over onder meer de architectuur en de astronomie van de Maya's, hun begrafeniskunst, handel, politieke organisatie, etc. Een must voor liefhebbers van de Maya-cultuur. Uit dezelfde reeks catalogi van het Palazzo Grassi ligt ook nog een ander deel (voor dezelfde prijs) bij de Bengel in de ramsj: Cosmos, art in pursuit of the infinite; from Goya to the Chirico, from Friedrich to Kiefer, onder redactie van Jean Clair.

    • Henk Lagerwaard