Kritiek tennisduo op Felius

Miriam Oremans en Kristie Boogert willen opheldering van vrouwenbondscoach Hans Felius over de kritiek die hij dinsdag op Roland Garros op de Nederlandse tennissters in deze krant uitte. Felius noemde onder meer het spel van de speelsters in Parijs ,,onthutsend zwak''.

Na de uitschakeling van de drie Nederlandse deelneemsters in de eerste ronde, liet Felius weten weinig toekomst meer te zien in de huidige generatie speelsters. Felius, twee jaar geleden door de tennisbond aangesteld, zei onder meer: ,,Ik wist het al bij mijn aanstelling, maar nu is dus ook voor iedereen duidelijk dat er sprake is van een neergaande lijn.''

En: ,,Ze (Oremans en Boogert, red.) hebben ervoor gekozen geen coach meer mee te nemen om geld te besparen. Dat is geen keuze voor het tennis. Het zal nog heel moeilijk worden voor ze om in de top-100 te blijven. Ze zouden er verstandig aan doen om zich langzamerhand meer op de dubbel te gaan richten.''

Volgens Oremans en Boogert, die gisteren in het dubbeltoernooi in de eerste ronde werden uitgeschakeld, heeft Felius dergelijke opmerkingen nooit tegen hen zelf gemaakt. Boogert: ,,Wij horen de kritiek alleen via de media. Hij mag vinden wat hij wil. Maar we laten natuurlijk niet over ons heen lopen.'' Oremans: ,,Ik zal me nooit alleen op de dubbel richten.'' De speelsters, die onder Felius in de Fed Cup spelen, lieten gisteren weten dat ze ,,zeer binnenkort'' een gesprek met Felius willen.

Afgelopen zomer hadden Oremans en Boogert ook een meningsverschil met Felius. Toen ging het over de manier waarop deze het vrouwendubbel aanwees voor de Olympische Spelen. In augustus, tijdens de US Open in New York, werd het geschil bijgelegd.