Selectie Radio

De avonden. Na het uitzicht van de Fries Pieter Jonker praat Volkmar Mühleis, die werkt aan een proefschrift over het werk van slechtziende en blinde kunstenaars, met beeldend kunstenaar José Graña Moreira. In het tweede uur een portret van de Schotse zanger-muzikant Richard Youngs. 747AM, 22.02-24.00u.

Route 747. O.m. een gesprek met de hoogleraar empirische sociologie Jaap Dronkers die na de zomer naar Italië vertrekt om onderzoek te doen naar vormen van ongelijkheid. Ook praat de 94-jarige schrijver Theun de Vries over zijn levensbeschouwing. Morgen, 747AM, 8.35-10.00u.

Ophef & vertier. Onder meer aandacht voor het werk van fotograaf Theo Baart, slagwerker Paul Koek en Oscar van Woensel over zijn bewerking van de klassieke tekst van de tragedie Prometheus. Verder een gesprek over de groeiende belangstelling voor wereldmuziek. Morgen, 747AM, 14.00-16.00u.